Suroviny
- vejce 3 kusy
- hladká mouka 80 g
- cukr 80 g
- mascarpone 2 kusy
- smetana 1 kus
- ztužovač 1 kus
- cukr 1 dávka
- lesní ovoce 1 balení
- želatina 1 dávka
- kakao 1 lžička
- vanilkový cukr 1 kus
Postup přípravy
1. Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Žloutky smícháme s cukrem a šleháme, dokud se neudělá světlá pěna. Do vyšlehaných žloutků přidáme prosátou hladkou mouku a pomalinku přidáme do těsta sníh, nakonec smícháme trochu holandského kakaa. Na pečicí papír vylejeme těsto, rovnoměrně je rozprostřeme a pečeme na 180°C 10-15minut.
2. Do misky dáme mascarpone, vychlazenou smetanu ke šlehání a šleháme krém. Po chvíli šlehání přidáme prosetý moučkový cukr společně se ztužovačem.
3. Lesní ovoce povaříme v hrnci, podle potřeby zředíme vodou. Přidáme vanilkový cukr a trochu želatiny. Směs necháme vychladnout za občasného míchání.
4. Na upečený korpus naneseme smetanový krém a navrch přidáme směs z lesního ovoce. Necháme dobře vychladit.