Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Škvarkové pagáčky

6 porcí
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky Autor: archiv Gurmet
Českou klasiku v podobě škvarkových pagáčků můžete doplnit sýrem cottage, do kterého přimícháte jarní bylinky podle chuti.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Na potření a posypání:

Reklama

Postup

  1. Škvarky pomelte na masovém strojku nebo rozmixujte. Vyklopte je do misky, přidejte žloutky a lžičku soli. Vše společně utřete pomocí vařečky a poté do misky prosejte obě mouky. Na mouku rozdrobte droždí a přilijte vlažné mléko. Zpracujte vařečkou měkké nelepivé těsto. Mísu s těstem překryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě.
  2. Vykynuté těsto rozválejte na lehce pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm. Skleničkou vykrájejte kolečka a ta přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Povrch potřete bílkem, posypte mákem, kmínem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Ostrým nožem na pagáčcích vyřežte mřížku hlubokou asi 2 mm. Pečte v troubě dozlatova 20 minut.
  4. Pagáčky podávejte ke guláši, se sýrem cottage nebo jen tak k pivu či vínu.
  5. Prima tip: Do těsta zapracujte tři jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka.
Reklama

Škvarkové pagáčky Foto: archiv Gurmet

Škvarkové pagáčky. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama