Suroviny
- kuřecí hřbety 1 kg
- mrkev 3 ks
- petržel 2 ks
- celer 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek
- pepř
- nové koření
- bobkový list 1 ks
- sůl 1 lžíce
Postup přípravy
Dáme si vařit vodu, kam vložíme kuřecí. Nakrájíme si cibuli, přihodíme bobkový list, nové koření, celý pepř, lžíci soli a dáme vařit. Zvlášť si nakrájíme na nudličky zeleninu. V jiném nádobě si rozpálímetrochu oleje, na rozpálený olej dáme orestovat zeleninu nakrájenou na nudličky, až pustí šťávu,a zalijeme naším vývarem. Vaříme asi dvě hodiny. Dochutíme a očistíme maso, které vložíme do polévky. Na zavářku si z mouky a vejce uděláme domácí drobení, které necháme trochu proschnout a přidáme do vývaru.