Klasický britský recept spojuje maso přímo s přílohou, bramborovou kaší je totiž zapečený pekáč plný masa zeleniny. O tuto dobrotu se s námi podělil přímo majitel restaurace Podolka, Tomáš Vobořil.
4 porce
60 minut
Suroviny
mlěté hovězí maso
400 g
Máslo
50 g +30 g
sýr parmazánového typu
50 g
Cibule
150 g
mrkev
150 g
drcená rajčata
100 g
červené víno
100 ml
hovězí nebo zeleninový vývar
100 ml
plnotučné mléko
100 ml
Česnek
5 g
Tymián
3 g
Bobkový list
3 ks
nové koření
5 kuliček
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Rozpalte pánev, ve které rozehřejte máslo. Na něj dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Tu nechte zesklovatět a vhoďte maso. Vložte tymián, rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, osolte a opepřete a chvilku poduste. Přidejte nastrouhanou mrkev, drcená rajčata a červené víno. Směs duste cca 15 minut.
Mezitím dejte vařit v osolené vodě brambory. Do uvařených brambor přidejte máslo. Rozmixujte a postupně přilévejte teplé mléko do hustoty kaše. Na závěr do kaše přidejte sýr parmazánového typu.
Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací mísy (cca poloviny výšky) vložte masovou směs. Tu přikryjte bramborovou směsí a ještě lehce zasypte sýrem. Takto seskládanou směs vložte do trouby a pečte cca 30 minut.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.