Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Shepherd´s pie

4 porce
do 1 hodiny
Shepherd´s pie
Shepherd´s pie Autor: archiv restaurace Podolka
Klasický britský recept spojuje maso přímo s přílohou, bramborovou kaší je totiž zapečený pekáč plný masa zeleniny. O tuto dobrotu se s námi podělil přímo majitel restaurace Podolka, Tomáš Vobořil.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozpalte pánev, ve které rozehřejte máslo. Na něj dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Tu nechte zesklovatět a vhoďte maso. Vložte tymián, rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, osolte a opepřete a chvilku poduste. Přidejte nastrouhanou mrkev, drcená rajčata a červené víno. Směs duste cca 15 minut.
  2. Mezitím dejte vařit v osolené vodě brambory. Do uvařených brambor přidejte máslo. Rozmixujte a postupně přilévejte teplé mléko do hustoty kaše. Na závěr do kaše přidejte sýr parmazánového typu.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací mísy (cca poloviny výšky) vložte masovou směs. Tu přikryjte bramborovou směsí a ještě lehce zasypte sýrem. Takto seskládanou směs vložte do trouby a pečte cca 30 minut.
Reklama

Podolka Foto:

Podolka

O restauraci PODOLKA
www.restauracepodolka.cz

Restaurace Podolka se otevřela v dubnu 2012 v Praze 4 – Podolí, v prostorách Yacht klubu CERE. Nabízí denně čerstvé speciality pestré vegetariánské, rybí i masové kuchyně. Kuchaři připravují pokrmy a nápoje s úctou a respektem k přírodním zdrojům podle vlastních receptur, s využitím zejména tuzemské sezonní nabídky surovin, ze zdrojů domácích producentů a šetrných společností. V Maurerově výběru Grand Restaurant 2014 restauraci najdete na 95. místě. Jejím šéfkuchařem je Jaroslav Rezek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama