Suroviny
- mlěté hovězí maso 400 g
- Máslo 50 g +30 g
- sýr parmazánového typu 50 g
- Cibule 150 g
- mrkev 150 g
- drcená rajčata 100 g
- červené víno 100 ml
- hovězí nebo zeleninový vývar 100 ml
- plnotučné mléko 100 ml
- Česnek 5 g
- Tymián 3 g
- Bobkový list 3 ks
- nové koření 5 kuliček
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy
- Rozpalte pánev, ve které rozehřejte máslo. Na něj dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Tu nechte zesklovatět a vhoďte maso. Vložte tymián, rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, osolte a opepřete a chvilku poduste. Přidejte nastrouhanou mrkev, drcená rajčata a červené víno. Směs duste cca 15 minut.
- Mezitím dejte vařit v osolené vodě brambory. Do uvařených brambor přidejte máslo. Rozmixujte a postupně přilévejte teplé mléko do hustoty kaše. Na závěr do kaše přidejte sýr parmazánového typu.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací mísy (cca poloviny výšky) vložte masovou směs. Tu přikryjte bramborovou směsí a ještě lehce zasypte sýrem. Takto seskládanou směs vložte do trouby a pečte cca 30 minut.