Komerční sdělení

Sezona grilování je v plném proudu. Maso, zelenina i ovoce již čekají

Grilovací sezóna je v plném proudu. Můžete si při ní užít oslavu narozenin, posezení s přáteli nebo jenom rychlou přípravu oběda. Chutné jídlo na grilu dokáže vykouzlit i ten, kdo není příliš zkušeným kuchařem.

Užijte si grilování se vším všudy

Zásadní je správné vybavení

Ještě, než se do grilování vůbec pustíte, neměli byste podcenit přípravu. Důležité je:

●       Pořízení kvalitního grilu. Ten může být keramický, elektrický, na dřevěné uhlí nebo třeba plynový.

●       Nákup grilovacích nástrojů. Ty usnadní manipulaci se surovinami a pomůže s jejich přípravou. Například teploměr či marinovací jehly pro ještě lepší chuť grilovaného masa.

●       Nákup kvalitního masa a surovin přímo na gril. V případě marinování navíc nepodceňte dobu, kdy bude maso v chladu odpočívat. Ideální je alespoň 24 hodin.

●       Vhodně kombinovat suroviny a grilovací koření.

Maso, zelenina, ale i ovoce

Při grilování se nemusíte zaměřit pouze na maso. Chutná je i správně marinovaná zelenina a dokonce i ovoce. Zeleninu přitom můžete konzumovat i při ketodietě. Klasickými druhy zeleniny, které jsou připravené k servírování během pár minut, patří kukuřice, cuketa či brambory. Z ovoce lze grilovat do medu a koření namočené banány, ananas a vyzkoušet můžete i meloun.

Pokud se pustíte do grilování masa, vždy jej dávejte až na rozpálený gril. Na něm maso zprudka grilujte přibližně 15 minut z každé strany. To, jak dlouho grilujete, záleží na propečenosti masa a také na jeho druhu. Teplotu masa je při grilování ideální kontrolovat speciálním teploměrem.

Nezapomeňte na přílohy a omáčky

Pokud vás, dle výsledků BMI kalkulačky, trápí nadváha nebo obezita, kalorie ušetříte s již připravenými nízkosacharidovými omáčkami bez cukru Mnoho lidí si grilování nedovede představit bez barbecue omáčky, česnekového dresinku nebo lehké majonézy. Variantou jsou i doma připravené dresinky z odtučněného bílého jogurtu s bylinkami.

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty