Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem

4 porce
do 1 hodiny
Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem
Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem Autor: archiv Prima
Sendviče jsou skvělé. Máte na výběr bezpočet možností, čím je naplnit, a úplně nejlepší je, když si připravíte i domácí pečivo. Třeba placku, jako v případě tohoto receptu.
Reklama

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. V míse smíchejte polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promíchejte. Zalijte vodou, vypracujte těsto a posypte trochou mouky. Přikryjte utěrkou a nechte 1–1,5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem.
  2. Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte z nich placky. Ty položte na grilovací kámen a opečte z obou stran.
  3. Mezitím si připravte francouzský dresink: v misce smíchejte hořčici, balzamikový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a nechte chvíli odstát.
  4. Tenké plátky masa opepřete a osolte z obou stran a jen na pár sekund vložte na gril.
  5. Opečené maso sundejte na talíř, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.
  6. V salátové míse smíchejte rukolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijte dresinkem.
  7. Hotovou placku pokapejte olivovým olejem, nandejte na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopte další plackou. Hotový sendvič rozčtvrťte, navrch potřete ještě trochou modrého sýra a dejte na chvíli zapéct na gril. Nandejte na talíř, pokapejte znovu olivovým olejem, posypejte trochou soli a podávejte.
Reklama

Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem Foto:

Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama