Suroviny
- hovězí maso (steak)
- rukola
- baby špenát
- cherry rajčata
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Těsto
- polohrubá mouka 400 g
- voda (vlažná) 200 ml
- sušené droždí 1 lžička
- cukr krupice 1 lžička
- sůl 1 špetka
Dresink
- hořčice
- balzamikový ocet
- olivový olej
- citronová šťáva
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V míse smíchejte polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promíchejte. Zalijte vodou, vypracujte těsto a posypte trochou mouky. Přikryjte utěrkou a nechte 1–1,5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem.
- Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte z nich placky. Ty položte na grilovací kámen a opečte z obou stran.
- Mezitím si připravte francouzský dresink: v misce smíchejte hořčici, balzamikový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a nechte chvíli odstát.
- Tenké plátky masa opepřete a osolte z obou stran a jen na pár sekund vložte na gril.
- Opečené maso sundejte na talíř, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.
- V salátové míse smíchejte rukolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijte dresinkem.
- Hotovou placku pokapejte olivovým olejem, nandejte na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopte další plackou. Hotový sendvič rozčtvrťte, navrch potřete ještě trochou modrého sýra a dejte na chvíli zapéct na gril. Nandejte na talíř, pokapejte znovu olivovým olejem, posypejte trochou soli a podávejte.