Houskový knedlík
- mléko ( - volitelné ) 300 ml
Head
- zelí 150 g
Head
- mouka 1 dávka
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, mírně opepříme.
2. Uděláme směs, kterou závitky naplníme. Orestujeme anglickou slaninu a přidáme kyselé zelí, které chvíli podusíme.
3. Plátky masa naplníme zelím se slaninou. Zabalíme, pečlivě svážeme provázkem a obalíme v hladké mouce.
4. Na sádle osmažíme cibulku, na které opečeme závitky. Mírně je podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Mouka šťávu zahustí. Pokud chceme omáčku hustší nebo je jí málo, nastavíme ji vodou či vývarem s troškou mouky a znovu provaříme.
5. Na knedlík vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Vytvoříme dvě šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Po deseti minutách je otočíme.