Suroviny
- cherry rajčata 400–600 g
- česnek 1–2 stroužky
- olivový olej 4 lžíce
- sůl
- bazalka 1 hrst
- mozzarella 200 g
- rukola 1 hrst
- piniové oříšky
Ale i na bylinky bude mírné teplo rajčat působit dobře – krásně se rozvine jejich vůně. Tento salát je natolik výrazný a aromatický, že stačí k božské lehké večeři jen tak s bagetou nebo v lepším případě s domácími chlebovými palckami či foccaciou.
Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Rajčata opláchněte, osušte, zakapejte trochou oleje a dejte do trouby rozpálené na 220 °C (pokud používáte pinie, přidejte je k pečení, ale až na konci, na posledních pár minut s plátky česneku. Pozor ale, abyste česnek a pinie nespálily. Pečte celkem asi 15 minut, dokud rajčata nezačnou praskat (měknout). Poté je vyndejte z trouby a zatímco budou mírně chladnout, dejte do salátové mísy zbylý olej a vmíchejte do něj sůl. Pak vmíchněte mírně prochladlá rajčata a k nim i bazalku, rukolu a na sousta natrhanou mozzarellu.
- Prima tip: salát můžete dochutit balzamikovým octem, ten prošlehejte do oleje nebo jím zakápněte již hotový salát či ho podávejte zvlášť, ať si každý poslouží podle chuti.