Suroviny
- brambory (nové) 300 g
- zeleninový vývar 600 ml
- zelený chřest 200 g
- hrášek (čerstvý nebo mražený ) 150 g
- kozí sýr (čerstvý) 100 g
- máta (čerstvá) 12 lístků
Na dresink
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Brambory rozpulte, dejte do většího hrnce s horkým vývarem a na mírném ohni vařte asi 9–10 minut. Přidejte chřest a boby (nebo hrášek) a vařte 1–3 minuty, dokud nejsou brambory měkké a vývar zredukovaný na minimum. Opatrně přendejte zeleninu do servírovací mísy.
- Dresink: Na menší pánvi rozehřejte olej, přidejte jarní cibulku a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne uvadat.
- Horkou zálivku přelijte do servírovací mísy a rukou dobře promíchejte, aby se všechna zelenina v oleji dobře obalila. Rozdrobte kozí sýr na menší kousky a nasypte ho navrch salátu spolu s mátovými lístky.
- PRIMA tip: Pokud použijete mražené boby (nebo hrášek) vařte jenom pár minut a ihned potom slijte. Zůstanou tak déle svěže zelené.