Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule (nasekaná) 1 ks
- česnek 3–5 stroužků
- koriandr (mletý) 1 lžička
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- kari koření 2–3 lžičky
- kurkuma 1 lžička
- žampiony (na plátky) 250 g
- koriandr (nasekané lístky) 1/4 hrnku
- máta (nasekané lístky)
- bulgur (uvařený) 2 hrnky
- čočka (uvařený) 2 hrnky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Při podávání
- baby špenát 125 g
- sekané mandle (opražené) 3 lžíce
- bílý jogurt
Postup přípravy
- Rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte koření a promíchejte.
- Přidejte houby a duste je, dokud nezměknou. Přidejte jarní cibulku a bylinky.
- V míse smíchejte čočku a bulgur, ochuťte solí a pepřem, přelijte trochou oleje a promíchejte.
- Promíchejte dohromady houby a čočkovou směs.
- Podávání: Salát rozdělte do servírovacích misek, navrch salátu dejte hromadu špenátu a posypte mandlemi. Podávejte s velkou lžící jogurtu.