Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami
Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami
Zdroj: archiv Gurmet
Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami
Zdroj:
archiv Gurmet
Moje hodnocení
4x
Špenát, přestože je u nás jako doma, pochází údajně z jihozápadní Asie, přesněji z Persie. Na druhou stranu – jahody jsou doma právě v Evropě, kde je kultivovali Římané. A když pak bez ostychu spojíte špenát a jahody do salátu, zažijete mezikontinentální „tanec“ chutí.
Operte špenátové listy spolu s polníčkem a osušte je papírovou utěrkou. Nakrájejte ředkvičky na půlměsíčky, cibulku na jemná kolečka a jahody na půlky nebo na čtvrtiny.
Špenátové listy smíchejte v míse s nakrájenými ředkvičkami a cibulkou. Vše pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec vmíchejte jahody. Salát podávejte posypaný mandlemi.
Prima tip: Originální alternativou citronu do salátu je mandarinka.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.