Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami

4 porce
do 10 minut
Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami
Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami Autor: archiv Gurmet
Špenát, přestože je u nás jako doma, pochází údajně z jihozápadní Asie, přesněji z Persie. Na druhou stranu – jahody jsou doma právě v Evropě, kde je kultivovali Římané. A když pak bez ostychu spojíte špenát a jahody do salátu, zažijete mezikontinentální „tanec“ chutí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Operte špenátové listy spolu s polníčkem a osušte je papírovou utěrkou. Nakrájejte ředkvičky na půlměsíčky, cibulku na jemná kolečka a jahody na půlky nebo na čtvrtiny.
  2. Špenátové listy smíchejte v míse s nakrájenými ředkvičkami a cibulkou. Vše pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec vmíchejte jahody. Salát podávejte posypaný mandlemi.
  3. Prima tip: Originální alternativou citronu do salátu je mandarinka.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama