Suroviny
- cuketa (menší) 2 ks
- polníček (nebo rukola) 100 g
- chilli papričky 2 ks
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva 1/2
- olivový olej 4 lžíce
- vinný ocet 1 lžíce
- máta 1 hrst
- piniové oříšky 1 hrst
- balzamikový krém
- sůl
- pepř
Další super recepty s chilli najdete v odkazu:
Článek
Někdo to rád ostré aneb 18 výtečných jídel s chilli
Obliba pálivých jídel s různými druhy chilli papriček roste celosvětově a u nás dokonce bleskově. Pokud i vy patříte mezi fajnšmekry, kteří si potrpí na ostrá jídla, máme...
Postup přípravy
- Z cukety odkrojte stopku i špičku a škrabkou na brambory nakrájejte podélné tenké plátky. První tři můžete vyhodit, použijte pouze pěkně široké s minimem slupky. Přehněte je v polovině a naskládejte ve tvaru hvězdy na talíř. V misce promíchejte rukolu nebo polníček s lžící vinného octa a položte na cuketu.
- Do hmoždíře vložte nasekané chilli papričky bez semínek, stroužek česneku, nasekané listy máty a postupně třete a přilévejte olej a šťávu z limetky. V okamžiku kdy budete mít hustější kaši, osolte a opepřete.
- Lžičkou pak toto pesto nabírejte a zakápněte celý salát. Dozdobte kapkami balzamikového krému a přidejte na pánvi nasucho opražené piniové oříšky. Podávejte s bílým pečivem.