Suroviny
- těstoviny (nejlépe orzo – těstovinová rýže) 3 hrnky
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- česnek 1,5 stroužku
- zelené fazolky 1 balení
- mozzarella 1 balení
- cuketa 1 ks
- cherry rajčata 1 balení
- pršut
- cibule (červená) 1 ks
- olivy (bez pecky) 2 hrnky
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- červený vinný ocet 1 lžíce
Postup přípravy
- Ve velké míse promíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a česnek. Vmíchejte těstoviny, přikryjte a nechte dobře vychladit.
- Fazolky uvařte ve velkém množství osolené vody, sceďte je a nechte vychladnout. Přidejte je k těstovinám spolu s nakrájenou mozzarellou, cuketou, rajčaty, pršutem, rukolou, cibulí, olivami a bazalkou. Zakapejte ještě extra panenským olivovým olejem prošlehaným s červeným vinným octem.