Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s quinoou a avokádem
Quinoa si získává stále více pozornosti. Není divu, je velmi zdravá, výživná a lehce stravitelná. Navíc z ní můžete vykouzlit skvělá jídla. Vyzkoušejte například tento svěží salát se zárukou, že si pochutnáte :)
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- quinoa 200 g
- zeleninový vývar 500 ml
- salátová okurka, omytá, pokrájená na půlkolečka 1/2
- zralé avokado 2 ks
- cherry rajčátka, přepůlená 250 g
- zelené olivy, vypeckované a přepůlené 70 g
- Olivový olej 5 lžic
- citronová štáva 2 lžíce
- chilli paprička, jemně nasekaná 1 ks
- čerstvá petrželová nať, jemně nasekaná 1 lžíce
- černý pepř 1 špetka
- Sůl 1 špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Quinou propláchněte v horké vodě a 10–15 minut povařte v zeleninovém vývaru. Nakonec nechte okapat v sítku a vystydnout.
- Avokáda oloupejte a nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájenou okurku. Cherry rajčátka nakrájejte na půlky. Olivy nasekejte také na půlky. Zeleninu dejte do mísy, přidejte quinou a vše smíchejte.
- Z oleje, citronové šťávy, chilli, petrželové natě, soli a pepře připravte zálivku. Zálivkou přelijte salát a dobře promíchejte.
- Nechte v lednici vychladit a podávejte.
Chcete vědět o quinoe víc? Přečtěte si článek, kde zjistíte všechny její výhody!
Foto: www.michalsajmir.com