Suroviny
Marináda
- limetková šťáva 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- řepkový olej 3 lžíce
- cukr krupice 2 lžíce
- česnek (drcený) 1 lžička
- zázvor (nadrobno nakrájený) 1 a 1/2 lžičky
- červená curry pasta (nebo chilli omáčka) 1 a 1/4 lžičky
Salát
- hlávkový salát (natrhaný na kousky) 1/2 hlávky
- koriandr (lístky) 1/2 hrnku
- bazalka (lístky) 1 hrnek
- šalotka (nakrájené na tenké plátky) 3 ks
Postup přípravy
- Maso osušte. V misce ho zalijte polovinou marinády promíchané z uvedených surovin a nechte v ledničce alespoň 4 hodiny odpočívat. Zbylou marinádu uchovejte na dokončení salátu.
- Steak asi hodinu před grilováním vyndejte z ledničky a nechte dojít na pokojovou teplotu (maso tak na grilu nedostane teplotní šok a bude krásně šťavnaté).
- Opékejte ho asi 5 minut z každé strany, aby zůstal uvnitř růžový. Nechte ho chvíli odpočinout, osolte a opepřete a pak přes vlákno nakrájejte na tenké plátky. V míse ho promíchejte se salátem, zakapejte zbylou marinádou a posypte šalotkou.