Suroviny
- olej 1 lžíce
- kuřecí prso 2 kusy
- salát 2 kusy
- parmezán 100 g
- rukola 200 g
- žlutá paprika 1 kus
- avokádo 2 kusy
- citronová šťáva 1 dávka
- mrkev 1 kus
- hořčice 1 lžička
- med 1 lžička
- lněná semínka 1 lžíce
- celozrnné pečivo 1 balení
Postup přípravy
Rostlinný olej rozehřejeme na pánvi a omytá a osušená prsíčka na něm osmažíme – asi sedm minut z každé strany
Osolíme, opepříme a necháme vychladnout
Salát rozdělíme na listy a spolu s rucolou je omyjeme a necháme okapat
Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na měsíčky – nekupujeme proto ten nejměkčí plod
Přelijeme šťávou z citronu, aby nezhnědlo, a šťávu ihned slijeme
Mrkev oloupeme a pomocí škrabky vytvoříme dlouhé ozdobné hobliny
Slitou šťávu z citronu, trochu oleje, hořčici, med, sůl a pepř podle chuti promícháme
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, rozdělíme na talíře, ozdobíme zeleninou a přelijeme dresinkem