Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Blog šéfredaktorky
Blog šéfredaktorky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

S Klárou v kuchyni #21: Fresh Festival v Plzni

S Gondíky na pódiu

S Gondíky na pódiu Zdroj: Fresh festival

  • Zavřít
S Gondíky na pódiu

S Gondíky na pódiu Zdroj: Fresh festival

První ze tří letošních Fresh Festivalů máme za sebou. Pro mě to byla velká premiéra. Vylezla jsem totiž na stage a před stovkami lidí jsem uvařila jídlo :)))

Seznam.cz banner

Jak už asi víte, Prima Fresh se letos stala hlavním mediálním partnerem food festivalu, který jste do loňska mohli znát pod názvem Apetit. Změna jména na FRESH Festival není jediná. Další novinkou je, že se tato akce rozšiřuje z Plzně a Pardubic také do Prahy.

První zastávkou byla Plzeň, kde se festival konal již popáté a pro velký zájem se rozšířil na tři dny. Na krásném travnatém prostranství za OC Plaza vyrostlo nejen velké pódium pro hlavní cooking show, ale také menší workshop stan, kde probíhaly kuchařské školy v podání zajímavých tváří a kuchařů. A samozřejmě nechyběly desítky stánků s nabídkou skvělého jídla a pití. V každém festivalovém městě je součástí festivalu soutěž o nejlepší regionální restauraci. Z nominovaných 15 podniků vybírá vítěze odborná porota společně s návštěvníky, a díky tomu můžete ochutnávat degustační porce skvělého jídla, s kterým zmíněné restaurace soutěží. My jsme tedy nejvíce zahořeli láskou k belgickému tataráčku z plzeňské Potrefené husy, ale i nakonec vítězná restaurace Delish nás nezklamala. Jejich fantastické burgery šly právem na dračku...

Největším tahákem festivalu je už tradičně tvář naší televize – Zdeněk Pohlreich, který na tento festival jezdí už od samého začátku. V sobotu stihl dvě hlavní cooking show, autogramiádu v našem Fresh stanu a ještě workshop s účastníky pořadu Prostřeno! A při tom všem neztrácel úsměv... Když jsem viděla dav, který ho sledoval při vaření, připadala jsem si jak na hudebním festivalu a že velký Šéf si nezadá s kdejakou popovou či rockovou hvězdou :) Však si tento food festival nenechalo ujít 33 tisíc návštěvníků!

Zdeněk Pohlreich ve workshop stanu s účastníky pořadu Prostřeno!

Každé Šéfovo vystoupení sledují davy lidí. Kam se na něj hrabou rockové hvězdy :)

Program byl velmi bohatý, na pódiu se vystřídala spousta zajímavých tváří z gastronomické branže. Riccardo Lucque, Ivan Vodochodský, Karolína, domácí kuchařka, Markéta Hrubešová, Marcel Ihnačák, Jiří Štift, Marek Hora nebo Veronika KOKO Kokešová a další.

A abych se dostala k tomu, co mě v duchu zaměstnávalo několik týdnů předem, na pódium jsem před stovky lidí vylezla i já a za podpory Adély a Dalibora Gondíkových jsem uvařila tříchodové menu. Ráda bych podotkla, že jsem docela nervák a představa, že budu na veřejnosti mluvit a přitom něco krájet ostrým nožem byla poměrně děsivá. Ale jak už to tak bývá, když se člověk nejvíc bojí, nakonec zjistí, že nebylo čeho se bát.

S Adélou a Daliborem jsme si už něco podobného vyzkoušeli, když jsem byla hostem v jejich pořadu Gondíci s. r. o. a stejně lehce nám to šlo i v Plzni. Oba jsou skuteční profíci a navíc velmi milí, takže nám ta tři čtvrtě hodinka utekla jako voda a já u toho stihla uvařit vše, co jsem měla v plánu a ani jsem se neřízla, ani jsem nekoktala, ani jsem neomdlela :)

Čtyřem vybraným lidem z publika jsem naservírovala grilovaná kuřecí srdíčka s marockým kořením ras el hanout, teplý mrkvový salát se zázvorem a sezamem, petrželový salát tabouleh s quinoou a paprikový dip. A vypadali spokojeně, prý jim chutnalo :)

Výsledek mého snažení na pódiu v Plzni, foto: Klára Michalová

Zbytek dne už jsem mohla trávit v poklidu, s kolegyněmi z Primy jsme ochutnávali soutěžní pokrmy plzeňských restaurací, procházely jsme se mezi stánky a okukovaly show dalších kuchařů. Počasí se také povedlo a byl to opravdu překrásný den, který jsem si, přes všechny obavy, královsky užila.

A tímto bych vás ráda pozvala na další dvě zastávky Fresh Festivalu. Už 6.–7. června bude tento festival hostit poprvé Praha. Akce se koná v Letenských sadech a samozřejmě nemůžou opět chybět zvučná jména: Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Jiří Štift a mnoho dalších. Já se tentokrát chystám v neděli na vystoupení ve workshop stanu, tak se přijďte za mnou něco přiučit :)

A ještě mám pro vás jeden tahák! V Praze budete mít možnost koupit zbrusu nové letní číslo časopisu Prima FRESH v exkluzivním předprodeji! A máte se na co těšit, víc jak 75 skvělých receptů za to stojí :)

A poslední zastávkou budou 20.–21. června už potřetí Pardubice, konkrétně dostihové závodiště, kde se letos Fresh festival zakončí.

Kompletní program a spoustu dalších informací najdete na www.freshfestival.cz.

V našem FRESH stanu si můžete koupit časopisy, kuchařky nebo přijít na autogramiády našich tváří.

Těším se na vás v Praze nebo v Pardubicích!

Klára Michalová, šéfredaktorka Prima FRESH

Tabouleh s quinoou Recepty

Tabouleh s quinoou

22
Teplý mrkvový salát se sezamem a zázvorem Recepty

Teplý mrkvový salát se sezamem a zázvorem

17

Chcete nahlédnout pod pokličku, jak vzniká web a časopis Prima FRESH? Sledujte nás na Instagramu :)

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kuchyně festival Pardubice stan restaurace Plzeň Zdeněk Pohlreich Praha televizní show Dalibor Gondík

Návrhy pro vás

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti Hlavní jídla

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Nápoje
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd Maso

Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Recepty

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením Maso

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové Sladké

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové


Přečtěte si také

Hlavní jídla
Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí tataráček obohacený kapkou skotské whisky, servírovaný na morkové kosti

Prostřeno: Hovězí tataráček obohacený kapkou skotské whisky, servírovaný na morkové kosti

Prostřeno!
Prostřeno: Ústřice Rockefeller v sametové omáčce s pečeným špenátem a kapkou absinthu

Prostřeno: Ústřice Rockefeller v sametové omáčce s pečeným špenátem a kapkou absinthu

Prostřeno!
Prostřeno: Poctivá bujabéza vylepšená špetkou koňaku podle zrádce Honzy

Prostřeno: Poctivá bujabéza vylepšená špetkou koňaku podle zrádce Honzy

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená chobotnice glazovaná bourbonem

Prostřeno: Pečená chobotnice glazovaná bourbonem

Prostřeno!
Prostřeno: Crêpes Suzette podle Jana Vlachynského

Prostřeno: Crêpes Suzette podle Jana Vlachynského

Nápoje
Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Polévky
Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Hlavní jídla
Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina Těstoviny

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina

Sladké
Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou Sladké

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Sladké

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Maso
Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd

Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením Maso

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Polévky
Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí Zelenina

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Nápoje
Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen Nápoje

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Ryby a mořské plody
Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré Hlavní jídla
5

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Polévky
Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami Polévky

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce Polévky

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák Předkrmy a chuťovky

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák

Vegetariánské
Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka Vegetariánské

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka

Sladké
Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert Sladké

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem Saláty

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Přílohy
Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku Maso

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku

prima-cnn-news

Ukrajina má v novém papeži naději. Postaví se Lev XIV. proti Trumpově izolační politice? Farský: Dostál je nebezpečný pro ČR. Nechci nás hnát do války, opáčil europoslanec Konec srpu a kladiva? Zdechovský navrhuje v Evropě zákaz symbolů SSSR i ruského „Z“

prima-zeny

Novinky ze ZOO: Vycouvání z erotiky, jógový ezo byznys a modrá pilulka pro králíka Mámy podle horoskopu: Ty nejlepší jsou narozené ve znamení Ryb a Raka Kvíz: Božský Jiří Bartoška a jeho nejslavnější role

prima-zoom

Co člověk zažije půl minuty po smrti? Nejohroženější primáti světa můžou vyhynout do roku 2030. Alarmující seznam jimi však jen začíná Sověti zajistili Prahu a vyrazili do poslední bitvy s Němci. Konec 2. světové války v Čechách se zvrhnul v masakr

prima-fresh

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

prima-cool

Jaká bude Nolanova Odysea? Česká hra byla zneužita k válečné propagandě. Pusťte si video s falešnými záběry Trumpova cla se nevztahují na Jamese Bonda. Prezident USA to obhájil bizarní historkou

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Nesmrtelný miliardář: Bryan Johnson utrácí dva miliony dolarů ročně, aby žil věčně Soud s Diddym začal: Sex, vydírání a temné večírky pod drobnohledem

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Ledoví muži letos nezklamou, v noci bude pod nulou. Kdo byli Pankrác, Servác a Bonifác? Rajčata, papriky i okurky sázejte ven až po ledových mužích. Víte proč? Pěstujte pryskyřník asijský a užívejte si jeho krásné květy celé léto

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.