Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rýžová frittata s paprikami

4 porce
Rýžová frittata s paprikami
Rýžová frittata s paprikami Autor: isifa.com
Frittata je rychlé jídlo, které patří do kategorie „co dům dal“, aniž by to ubralo na chuti. Klasická verze je z vařených brambor a vajec, my vám ale nabízíme rýžovou variantu, která potěší výbornou chutí i jednoduchostí přípravy.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ˚C. Připravte si pánev o průměru 24 cm, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte na ní olej, přidejte rýži a 2–3 minuty smažte. V jiné pánvi rozpusťte máslo a poduste na něm papriky do změknutí, vyjměte je z pánve a nechte mírně zchladnout.
  2. V misce rozšlehejte vejce, přidejte papriky, nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř. Směs nalejte do pánve k rýži, stáhněte teplotu a nepřikryté vařte 5–7 minut. Poté dejte pávičku do vyhřáté trouby a nechte péct dozlatova. Bude to trvat 5–10 minut – frittatu raději hlídejte.
  3. Po upečení nechte frittatu 10 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na klínky a servírujte posypanou špenátovými lístky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama