Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- rýže basmati 600 g
- máslo 1 lžíce
- paprika (nakrájené na proužky, červená, oranžová, žlutá) 3 ks
- vejce 5 ks
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- baby špenát (listy k servírování)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 ˚C. Připravte si pánev o průměru 24 cm, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte na ní olej, přidejte rýži a 2–3 minuty smažte. V jiné pánvi rozpusťte máslo a poduste na něm papriky do změknutí, vyjměte je z pánve a nechte mírně zchladnout.
- V misce rozšlehejte vejce, přidejte papriky, nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř. Směs nalejte do pánve k rýži, stáhněte teplotu a nepřikryté vařte 5–7 minut. Poté dejte pávičku do vyhřáté trouby a nechte péct dozlatova. Bude to trvat 5–10 minut – frittatu raději hlídejte.
- Po upečení nechte frittatu 10 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na klínky a servírujte posypanou špenátovými lístky.