Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rychlé krevety s bramborovo-batátovým pyré

3 porce
do 30 minut
Rychlé krevety s bramborovo-batátovým pyré
Rychlé krevety s bramborovo-batátovým pyré Autor: Kuchařinka.cz
Připravit krevety je strašně jednoduché – a jsou tak perfektní! Krásně křupou a jejich chuť je velmi jemná! Vyzkoušejte třeba tento klasický recept.
Reklama

Budete potřebovat jen pár ingrediencí – krevety, máslo, česnek, petrželku a šalvěj. Když k nim uděláte pyré z batátů a brambor, určitě nešlápnete vedle.

Suroviny (3 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejdřív dejte vařit brambory a batáty (dohromady). Všechny oloupejte a dejte do osolené vody. Doba se samozřejmě může lišit podle typu brambor, ale obvykle to trvá zhruba 15 minut.
  2. Krevety dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a zamíchejte.
  3. Jakmile se brambory dovaří, připravte z nich bramborové pyré. To uděláte, tak jak jste zvyklí – tzn. brambory nejdřív rozšťouchejte s máslem, pak přilijte trochu mléka a pomocí metličky vyšlehejte, dokud nebude pyré krásně hladké.
  4. Rozpalte pánev. Přidejte trochu olivového oleje. Na pánvičku hoďte šalvěj a chviličku opékejte.
  5. Pak přisypte krevety. Opečte je dostatečně z obou stran a těsně před koncem přihoďte máslo a ještě chviličku na pánvičce nechte.
  6. Na talíř naservírujte pyré a na něj krevety se šalvějí.
Reklama

Rychlé krevety s bramborovo-batátovým pyré Foto:

Rychlé krevety s bramborovo-batátovým pyré                                               Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama