Suroviny
- Krevety 300 g
- lístky šalvěje 1 hrst
- Petržel 1 hrstka
- Česnek 1 stroužek
- Olivový olej 1 lžíce
- máslo na krevety a do pyré 3 lžíce
- brambory 300 g
- batáty 200 g
- Mléko 100 ml
Budete potřebovat jen pár ingrediencí – krevety, máslo, česnek, petrželku a šalvěj. Když k nim uděláte pyré z batátů a brambor, určitě nešlápnete vedle.
Postup přípravy
- Nejdřív dejte vařit brambory a batáty (dohromady). Všechny oloupejte a dejte do osolené vody. Doba se samozřejmě může lišit podle typu brambor, ale obvykle to trvá zhruba 15 minut.
- Krevety dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a zamíchejte.
- Jakmile se brambory dovaří, připravte z nich bramborové pyré. To uděláte, tak jak jste zvyklí – tzn. brambory nejdřív rozšťouchejte s máslem, pak přilijte trochu mléka a pomocí metličky vyšlehejte, dokud nebude pyré krásně hladké.
- Rozpalte pánev. Přidejte trochu olivového oleje. Na pánvičku hoďte šalvěj a chviličku opékejte.
- Pak přisypte krevety. Opečte je dostatečně z obou stran a těsně před koncem přihoďte máslo a ještě chviličku na pánvičce nechte.
- Na talíř naservírujte pyré a na něj krevety se šalvějí.