Rybí koláče jsou oblíbeným pokrmem třeba v Anglii, ale není důvod, proč by nemohly zdobit i náš stůl. Je to hřejivé, ideálně zimní jídlo, do kterého je radost zabořit lžíci :)
1 porce
60 minut
Suroviny
batáty
3–4 ks
šťáva a kůra z 1 bio citronu
Med
1 lžíce
Máslo
125 g
užená paprika
1/2 lžičky
Sůl
čerstvě mletý černý pepř
nasekaný pórek (nebo cibule)
1 hrnek
Česnek
2 stroužky
fenykl (nebo nasekané jablko)
1 bulva
hladká mouka
3 lžíce
bílé vino
1 sklenice
smetana (nebo mléko)
1 hrnek
bílá ryba (makrela, hejk, doráda), nakrájená na kousky
500 g
mražený hrášek
3/4 hrnku
petrželka, nasekaná
2 lžíce
tymián, nasekaný
1 lžíci
uzené mušle
2 plechovky
Postup přípravy
Neoškrábané batáty upečte nebo uvařte a rozšťouchejte je (neoloupané). Smíchejte s polovinou citronové šťávy a kůry, s medem, 4 lžícemi másla a paprikou. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
Na zbytku másla opečte pórek, nasekaný česnek a fenykl doměkka. Přimíchejte mouku, potom přidejte víno a smetanu a vymíchejte do hladké směsi.
Přidejte rybu a zbytek ingrediencí a na mírném ohni vařte 5 minut. Dochuťte.
Rybí směs přendejte do zapékací mísy a navrch ji pokryjte batátovou šťouchanicí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut nebo dokud koláč nebude úplně propečený.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.