Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rybí koláč s batáty

1 velký koláč porce
do 1 hodiny
Rybí koláč s batáty
Rybí koláč s batáty Autor: isifa.com
Rybí koláče jsou oblíbeným pokrmem třeba v Anglii, ale není důvod, proč by nemohly zdobit i náš stůl. Je to hřejivé, ideálně zimní jídlo, do kterého je radost zabořit lžíci :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Neoškrábané batáty upečte nebo uvařte a rozšťouchejte je (neoloupané). Smíchejte s polovinou citronové šťávy a kůry, s medem, 4 lžícemi másla a paprikou. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  2. Na zbytku másla opečte pórek, nasekaný česnek a fenykl doměkka. Přimíchejte mouku, potom přidejte víno a smetanu a vymíchejte do hladké směsi.
  3. Přidejte rybu a zbytek ingrediencí a na mírném ohni vařte 5 minut. Dochuťte.
  4. Rybí směs přendejte do zapékací mísy a navrch ji pokryjte batátovou šťouchanicí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut nebo dokud koláč nebude úplně propečený.
Reklama

Rybí koláč s batáty Foto:

Rybí koláč s batáty                                                                                                   Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama