Suroviny
- rumpsteak 500 g
Marináda
- olivový olej 50 g
- med 50 g
- mleté ořechy 3 lžíce
- chilli (drcené) 1 lžička
- limetková šťáva (z 1/2 limetky)
- limetková kůra (z 1 limety)
- sójová omáčka 2 lžíce
- petrželka (nasekaná) 1 lžíce
- koriandr (nasekaný) 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso (nejlépe v bio kvalitě) potřete směsí připravenou ze všech uvedených surovin a nechte ho asi 2 hodiny marinovat v lednici.
- Zprudka ho pak opékejte na pánvi, z každé strany asi jednu a půl minuty, záleží však na výšce steaku (maso by mělo zůstat uprostřed růžové).
- Steak podávejte například s opečenými cuketami a bramborami, ale také se salátem podle následujícího receptu.