Suroviny
- vejce 6 kusů
- mouka 1 lžíce
- cukr 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
- smetana 1 kus
- ztužovač 1 kus
Postup přípravy
Oddělíme si žloutky od bílků, bílky vyšleháme se špetkou soli v pevný sníh
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku, trošku kypřícího prášku a sníh
Těsto vylijeme na pečicí papír a pečeme asi 10 minut na 180 stupňů
Po upečení ještěteplou roládu smotáme a necháme 5-10 minut odpočinout
Pak ji rozmotáme, sundáme pečicí papír a necháme vystydnout
Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha, část natřeme na vychladlé těsto a zbytek si necháme na ozdobení
Zamotáme, vršek ozdobíme zbylou smetanou a necháme vychladit