Suroviny
- kulatá rýže (např. arborio) 350 g
- olivový olej 6 lžic
- cibule (velká) 1 ks
- bujón (Knorr Bohatý bujón zeleninový) 1 kalíšek
- voda 800 ml
- hrášek 500 g
- parmazán (plátky) 30 g
- strouhaný parmazán 60 g
- chřest (zelený nebo bílý) 500 g
Postup přípravy
- Připravte vývar z Knorr Bohatý bujón Zeleninový. Do vařícího se bujónu vhoďte hrášek, vařte dokud nezměkne.
- Hrášek vyndejte, půlku rozmixujte, bujón ponechte.
- Na rozpáleném oleji v pánvi krátce orestujte pokrájený chřest.
- Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte, chvíli smažte.
- Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón.
- Přidejte nastrouhaný parmezán, pepř, orestovaný chřest, hrachovou kaši a hrášek vcelku, zamíchejte. Pro vylepšení chuti můžete vmíchat navíc oříšek másla.
- Sundejte hrnec z ohně a minutu nechejte obsah pod pokličkou dojít.
- Rizoto nandejte na teplé talíře a posypte plátky parmezánu.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ