Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s batáty, parmskou šunkou a hráškem

4–5 porce
do 1 hodiny
Rizoto s batáty, parmskou šunkou a hráškem
Rizoto s batáty, parmskou šunkou a hráškem Autor: isifa.com
Klasické rizoto můžete obměňovat podle chuti snad donekonečna. Dnes můžete vyzkoušet variantu s parmskou šunkou a křupavými batáty.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Na pekáč nasypte batátové kostky, pokapejte 1 lžící olivového oleje, ochuťte a pečte 25–30 minut.
  2. Mezitím rozehřejte velkou pánev se zbytkem oleje, přidejte cibuli a opékejte ji asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte rýži a dobře ji pár minut míchejte, potom přilijte polovinu vývaru. Přidejte tymián.
  3. Vařte na střední teplotě, občas promíchejte, dokud se skoro všechna tekutina neabsorbuje. Vařte dál a postupně přidávejte vývar, a když už bude všechen skoro absorbovaný, vmíchejte opečené sladké brambory a hrášek a vařte dalších 5 minut.
  4. Zatímco se rizoto bude dovařovat, natrhejte plátky parmské šunky a hoďte ji rovnou na horkou pánev a opékejte pár minut, dokud nebude křupavá, a pak ji vyndejte. Do pánve přidejte trochu oleje a opékejte na něm plátky batátů ve dvou várkách, pár minut každou várku, aby plátky byly pěkně křupavé. Nechte je okapat na papírové utěrce.
  5. Do rizota vmíchejte parmezán a dobře ochuťte. Rozdělte do servírovacích misek a navrch ozdobte křupavými bramborovými plátky, parmskou šunkou a větvičkami tymiánu.
Reklama

Rizoto s batáty, parmskou šunkou a hráškem Foto: isifa.com

Rizoto s batáty, parmskou šunkou a hráškem, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama