Rillettes
- kachní 1 ks
Šmirkas
- máslo 50-100 g
Rillettes
- tymián
- jablko 1 ks
- sůl
- černý pepř
Postup přípravy
Šmirkas: brynzu smícháme s máslem pokojové teploty, na kostičky nakrájenou cibulí a červenou paprikou. Smíchané necháme v lednici vychladnout. Servírujeme s pečivem.
Rillettes: kachnu rozporcujeme na asi osm kousků, přidáme ostatní ingredience, zalijeme vínem, aby bylo zakryté celé maso. Pečeme 5 - 8 hodin při nižší teplotě kolem 150 stupňů. Pak maso vyndáme, pomocí vidličky rozdrobíme maso na vlákna, tuk rozetřeme. Naplníme do uzavíratelných sklenic a zalejeme rozpuštěným tukem, který nám zůstal v pekáči. Necháme uležet a vychladnout, podáváme s dobrým pečivem, např. s bagetou.