Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Řecká čočková polévka se špenátem

6 porcí
do 1 hodiny
Řecká čočková polévka se špenátem
Řecká čočková polévka se špenátem Autor: isifa.com
Luštěniny obecně patří ke zdravým potravinám. Vyzkoušejte recept na lehkou polévku, která vás překvapí novými chutěmi. Skvělá kombinace vhodná pro teplejší dny.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Reklama

Postup

  1. Čočku vsypte do mísy a zalijte studenou vodou. Namáčejte nejméně 2 hodiny. Poté čočku slijte, propláchněte a nechte okapat v cedníku.
  2. Oloupejte česnek a najemno ho nasekejte, cibulky nakrájejte na kolečka. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na kostičky. Rozehřejte olivový olej v hrnci a zeleninu na něm osmahněte. Zalijte vývarem, přidejte čočku a všechno koření a polévku vařte na mírném ohni asi 30 minut.
  3. Očištěné listy špenátu dejte vařit do vroucí vody v jiném hrnci asi na 2 minuty. Sceďte, propláchněte studenou vodou a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Potom špenát nahrubo nasekejte.
  4. Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte nahrubo. Poté přidejte špenát i rajčata do polévky a nechte jen krátce prohřát. Před podáváním polévku dochuťte solí, pepřem a balsamikovým octem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama