Suroviny
- česnek 4 stroužky
- cibule (malá ) 1 ks
- extra virgin olivový olej 60 ml
- chilli (drcené chilli vločky) 1,5 lžičky
- klobása (čerstvá italská klobáska) 450 g
- fenykl 1 bulva (asi 230 g)
- těstoviny (těstoviny ziti) 500 g
- loupaná rajčata (konzervovaná ) 425 g
- strouhaný parmazán 50 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další krásné recepty z tradiční italské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte na středním až vyšším stupni olej, přidejte česnek, cibuli a chilli vločky a za občasného míchání je restujte zhruba 10 minut dozlatova.
- Klobásku vymáčkněte ze střívka k cibuli a česneku a vařečkou je rozmačkejte na menší kousky. Opékejte je 16–18 minut dohněda. Mezitím očistěte fenykl (lístky ponechte na ozdobu) a nakrájejte ho na tenké proužky. Přisypte ho k masu, osolte, opepřete a duste 8–10 minut doměkka.
- Ve velkém hrnci uvařte dostatek osolené vody, vsypte těstoviny a vařte je dle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Rajčata rozkrájejte nožem v konzervě, přilijte je do pánve, rozmačkejte vařečkou a vařte za občasného míchání zhruba 5 minut, až směs trochu zhoustne. Vmíchejte strouhaný sýr, osolte a opepřete.
- Uvařené těstoviny slijte, zhruba ¼ šálku vody ponechte a přidejte obojí do omáčky. Vařte zhruba 5 minut a podávejte ozdobené lístky fenyklu.