Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ziti s klobáskou, fenyklem a rajčaty

4–6 porce
do 1 hodiny
Ziti s klobáskou, fenyklem a rajčaty
Ziti s klobáskou, fenyklem a rajčaty Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně
Pozdrav z ohnivé Kalábrie. Špička boty je proslulá svými plážemi, stálým sluncem, pěstováním chilli papriček a fenyklu. Ve spojení s všudypřítomnými rajčaty vzniká pikantní jídlo, které si zaslouží pozornost jako hlavní chod, i když Italové by vám těstoviny nabídli jen jako předkrm k masu nebo rybě.
Reklama

Další krásné recepty z tradiční italské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Reklama

Postup

  1. Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte na středním až vyšším stupni olej, přidejte česnek, cibuli a chilli vločky a za občasného míchání je restujte zhruba 10 minut dozlatova.
  2. Klobásku vymáčkněte ze střívka k cibuli a česneku a vařečkou je rozmačkejte na menší kousky. Opékejte je 16–18 minut dohněda. Mezitím očistěte fenykl (lístky ponechte na ozdobu) a nakrájejte ho na tenké proužky. Přisypte ho k masu, osolte, opepřete a duste 8–10 minut doměkka.
  3. Ve velkém hrnci uvařte dostatek osolené vody, vsypte těstoviny a vařte je dle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  4. Rajčata rozkrájejte nožem v konzervě, přilijte je do pánve, rozmačkejte vařečkou a vařte za občasného míchání zhruba 5 minut, až směs trochu zhoustne. Vmíchejte strouhaný sýr, osolte a opepřete.
  5. Uvařené těstoviny slijte, zhruba ¼ šálku vody ponechte a přidejte obojí do omáčky. Vařte zhruba 5 minut a podávejte ozdobené lístky fenyklu.
Reklama

PRIMA TIP: Ziti těstoviny jsou krátké štíhlé duté trubičky, které se výborně hodí k omáčkám, do kterých se pěkně obalí. Oblíbenou úpravou je také zapékání – vyskládejte je do zapékací mísy vedle sebe.

Saveur - šťastná italská kuchyně Foto:

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

Článek

Těstoviny chudých Foto:

Rozšiřte si repertoár s 15 novými recepty na těstoviny

Receptů na těstoviny není nikdy dost! Přinášíme vám 15 nových nápadů, jak připravit rychlou a velmi uspokojivou večeři pro celou rodinu.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama