reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zeleninová polévka podávaná v chlebu
Autor: Gurmet Zeleninová polévka podávaná v chlebu

Zeleninová polévka podávaná v chlebu

Hodnoceno: 0x
Výborná lehká polévka plná svěží zeleniny je dokonalý životabudič. Podávejte ji efektně naservírovanou ve vydlabaném chlebu nebo jen tak na talíři s kouskem pečiva k zakousnutí. Pro výraznější chuť můžete do polévky nastrouhat trochu parmezánu.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Na oleji s máslem zpěňte cibuli nakrájenou na nudličky. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedlubnu a na nudličky pokrájené zelí.
  2. Vše krátce osmažte, zalijte vývarem a vsypte hrášek. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut.
  3. Podávejte posypané najemno nasekanou petrželkou v částečně vydlabaných malých bochníčcích chleba s odříznutým vrškem (noste na stůl ihned, aby se chléb nerozmočil).

reklama

Související témata: Polévky

reklama