návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zeleninová polévka podávaná v chlebu

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Zeleninová polévka podávaná v chlebu
Autor: Gurmet Zeleninová polévka podávaná v chlebu
Výborná lehká polévka plná svěží zeleniny je dokonalý životabudič. Podávejte ji efektně naservírovanou ve vydlabaném chlebu nebo jen tak na talíři s kouskem pečiva k zakousnutí. Pro výraznější chuť můžete do polévky nastrouhat trochu parmezánu.

Postup

  1. Na oleji s máslem zpěňte cibuli nakrájenou na nudličky. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedlubnu a na nudličky pokrájené zelí.
  2. Vše krátce osmažte, zalijte vývarem a vsypte hrášek. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut.
  3. Podávejte posypané najemno nasekanou petrželkou v částečně vydlabaných malých bochníčcích chleba s odříznutým vrškem (noste na stůl ihned, aby se chléb nerozmočil).
Související témata: Polévky