Suroviny
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- celer 1/2 ks
- zelí 1/4 hlávky
- kedlubna 1/2 ks
- vývar 1 l
- mražený hrášek 100 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- hladkolistá petržel (na posypání)
- chléb (malé bochníčky k podávání) 4 ks
Postup přípravy
- Na oleji s máslem zpěňte cibuli nakrájenou na nudličky. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedlubnu a na nudličky pokrájené zelí.
- Vše krátce osmažte, zalijte vývarem a vsypte hrášek. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut.
- Podávejte posypané najemno nasekanou petrželkou v částečně vydlabaných malých bochníčcích chleba s odříznutým vrškem (noste na stůl ihned, aby se chléb nerozmočil).