Najděte si recept
Reklama
Zázvorky ke slepení
2 plechy porce
do 1 hodiny

Jemná variace na téma perníčky je hned vláčná a díky zázvoru vyvolává vzpomínky na zašlé časy. Krém s mascarpone je naopak moderně vylehčený.
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Suroviny (2 plechy porce)
- změklé máslo 125 g
- přírodní krupicový cukr 90 g
- zlatý sirup nebo tekutý med 230 g
- prosátá hladká mouka 375 g
- mletý zázvor 2 lžičky
- mletá soda 1 lžička
Na slepení:
Postup
- Troubu předehřejte na 190 °C. Nejlépe elektrickými metlami třete 10 až 12 minut máslo s cukrem do pěny. Přidejte zlatý sirup, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do těsta, které nechte 30 minut chladit.
- Vyválejte těsto mezi dvěma fóliemi na výšku 5 mm, znovu dejte vychladit a pak vykrajujte žádané tvary.
- Pečte je 8–10 minut a spojujte krémem, utřeným z mascarpone, trochy cukru a jemného tvarohu, ochuceným vanilkou.
Zázvorky ke slepení Foto: Alena Hrbková, foodstyling: Klára Zíková