Suroviny
- chléb 4 krajíce
- kečup 1 lžíce
- anglická slanina 100 g
- sýr na strouhání (na náplň) 100 g
- sýr na strouhání (do směsi na pečení) 50 g
- zakysaná smetana 4 lžíce
- máslo 50 g
- vejce 2 ks
- pažitka (čerstvá, nasekaná)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
10x neodolatelný sendvič
Sendvič je ideálním parťákem na cesty, ale také na "piknikování". A jelikož se blíží čas letního polehávání v parcích, připravili jsme pro vás výběr několika famózních...
Postup přípravy
- Chléb potřete kečupem, na něj poklaďte slaninu a sýr a poté přiklopte druhou částí potřenou máslem. Stejným způsobem připravte i druhý „sendvič“.
- Na pánvi opečte chleby z obou stran dozlatova a poté je položte na plech.
- V misce smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a lžičkou nasekané pažitky. Osolte a opepřete.
- Zakysanou smetanu navrstvěte na každý sendvič a poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, nastavené na program „gril“. Chleby pečte dozlatova a poté je z trouby vyjměte.
- Vejce připravte jako „volská oka“ a podávejte je na chlebech. Osolte a opepřete, ozdobte nasekanou pažitkou.