návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Žába v díře s cibulovo-pivním čatní

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Žába v díře s cibulovo-pivním čatní
Autor: David Turecký / Kniha o pivu Žába v díře s cibulovo-pivním čatní
Původní anglický název tohoto tradičního hospodského pokrmu je Toad in the Hole neboli Pulec či Ropucha v díře, ale v české verzi se nejvíce ujala zvukomalebná žába. Představuje ji klobáska utopená v těstě známém jako yorkshirský nákyp.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Pekáč vymastěte sádlem a na jeho dno rozmístěte cibuli a klobásky. Osolte a opepřete. Pečte zhruba 20 minut dozlatova. 
  2. Mezitím v míse ušlehejte z piva, mouky, hořčice, vajec, mléka, soli a pepře hladké těstíčko. Pekáč vyjměte z trouby a prošlehanou směs nalijte rychle (a zároveň opatrně, neboť vroucí tuk může vystříknout) k opečeným klobáskám a cibuli. Vraťte do trouby na dalších 30–40 minut, až těsto krásně vyběhne a bude křupavé.
  3. Zatímco se klobásky pečou, připravte cibulové čatní. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V hlubším rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek, na mírném stupni zhruba 5 minut. Pokud chcete, můžete přidat trochu tymiánu, rozmarýnu nebo v hmoždíři nadrceného koriandru. Zalijte octem, množství volte podle velikosti cibulí, ale příliš s ním nešetřete. Svařte na poloviční objem, rozřeďte podle chuti pivem a nechte pár minut provařit. 

Kniha o pivu
Pavel Borowiec, Markéta Titzlová

Pronikněte hlouběji do tajů piva než jen na dno půllitru a naučte se pivo poznávat, ochutnávat a párovat s jídlem.

Šéfredaktor časopisu Pivo, Bier & Ale a porotce tří nejvýznamnějších evropských degustačních soutěží piv Pavel Borowiec vám ukáže různé pivní styly a způsoby vaření i ochutnávání piva.

Autorka Marcela Titzlová jednotlivá piva doplnila dvaceti dvěma recepty na pokrmy, kde pivo hraje nezanedbatelnou roli a naučí vás s pivem vařit tak, že se po přečtení knihy s radostí pustíte do vlastních experimentů.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Související témata: klobásky , Hlavní jídla , Anglická kuchyně