Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Voňavé kuře s fazolovou kaší

4 porce
do 1 hodiny
Voňavé kuře s fazolovou kaší
Voňavé kuře s fazolovou kaší Autor: isifa.com
Zajímavá chuť a vůně koření i netradiční příloha promění "obyčejná" kuřecí prsíčka v kulinářský skvost. Pokud budete chtít udělat na někoho dojem, s tímhle receptem se vám to určitě podaří.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 ˚C. Z česneků odřízněte vrchní část, aby z každého stroužku koukal aspoň kousek. Každou palici dejte na větší kus alobalu, zakápněte stroužky olivovým olejem a palice zabalte. Pečte v troubě 30 minut a pak nechte česnek vychladnout.
  2. Smíchejte koření se solí v malé misce a vmasírujte ho pod kůži kuřecích prsíček. Ve větší pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm kuře kůží dolů, nejprve na mírném plameni, později na středním. Kuře neotáčejte a opékejte ho asi 20 minut, až bude kůže dozlatova a křupavá. Potom prsa otočte kůží nahoru a vložte na 20 minut propéct do trouby.
  3. Do kastrolu dejte na mírný oheň propláchnuté fazole, přidejte k nim upečené stroužky česneku bez slupek, olivový olej a citronovou šťávu. Nechte prohřát a potom důkladně rozmačkejte na kaši. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Kuře servírujte položené na fazolové kaši, posypané opraženými piniovými semínky. Jako příloha se hodí zelené lusky.
  5. Prima tip: Pokud vám zbyde pečené kuře, udělejte z něj tousty a fazolovovou kaši použijte jako pomazánku. Zastudena připomíná cizrnovou pastu hummus.
Reklama

Voňavé kuře s fazolovou kaší  Foto: isifa.com

Voňavé kuře s fazolovou kaší. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama