Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vlažný hlávkový salát s krutony

4 porce
do 30 minut
Vlažný hlávkový salát s krutony
Vlažný hlávkový salát s krutony Autor: archiv Gurmet
Připravte si salát jako lehkou večeři (určitě vás zasytí) nebo jako přílohu k masu či rybě. Krutony z arabského chleba jsou netradiční a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Krutony:

Reklama

Postup

  1. KRUTONY: Chlebové placky nasucho opečte na grilovací pánvi a ihned, dokud jsou měkké, je nakrájejte na menší trojúhelníky a odložte na talíř.
  2. Ze salátů odstraňte zvadlé listy a odřízněte spodky košťálů. Hlávky nechte v celku, dobře je opláchněte a pak nakrájejte na čtvrtky. Z omytých lusků odkrojte stopky a šikmo je překrojte na poloviny. Pažitku, petrželku i šťovík nasekejte. Papričku omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka. Pokud nemáte v oblibě příliš pálivé pokrmy, odstraňte z ní předem semínka. Pak bude jen lehce pikantní, protože právě semínka pálí nejvíc.
  3. Na pánvi nechte rozpustit máslo, a když zpění a začne vonět, osmahněte na něm krátce papričku. Přidejte saláty, osolte a pomalu je poduste 7–10 minut, až zavadnou a budou lehce opečené. Hotovou zeleninu mírně zakapejte citronovou šťávou a přimíchejte bylinky. Salát přendejte na mísu a ozdobte nasucho ogrilovanými ořechy a krutony.
  4. Prima tip: Chlebové placky položte na plech vyložený pečicím papírem, štětcem nebo mašlovačkou je potřete olejem, posypte nastrouhaným sýrem a dejte zapéct. Ještě teplé placky nakrájejte.
Reklama

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama