Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Višňová zmrzlina

21 kopečků porcí
do 2 hodin
Višňová zmrzlina
Višňová zmrzlina Autor: Gurmet
K létu zmrzlina prostě patří. Zkuste si osvěžující smetanovou višňovou vyrobit sami!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V ohnivzdorné míse nad hrncem s mírně vroucí vodou šlehejte ručním šlehačem 6 až 8 minut vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt, až směs zhoustne a zesvětlá. Pak ji nechte vychladnout.
  2. Z vychlazené smetany ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní zamíchejte vaječný krém. Nakonec vmíchejte višně, přilijte sirup a směsí ledabyle projeďte vařečkou, aby vznikl efekt mramorování.
  3. Vlijte do kovové teriny, zakryjte a dejte přes noc mrazit.
Reklama

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama