reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Višňová zmrzlina
Autor: Gurmet Višňová zmrzlina

Višňová zmrzlina

Hodnoceno: 0x
K létu zmrzlina prostě patří. Zkuste si osvěžující smetanovou višňovou vyrobit sami!
do 2 hodin
21 kopečků porcí

reklama

Postup

  1. V ohnivzdorné míse nad hrncem s mírně vroucí vodou šlehejte ručním šlehačem 6 až 8 minut vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt, až směs zhoustne a zesvětlá. Pak ji nechte vychladnout.
  2. Z vychlazené smetany ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní zamíchejte vaječný krém. Nakonec vmíchejte višně, přilijte sirup a směsí ledabyle projeďte vařečkou, aby vznikl efekt mramorování.
  3. Vlijte do kovové teriny, zakryjte a dejte přes noc mrazit.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

reklama