Suroviny
- vejce 4 ks
- žloutek 2 ks
- cukr krystal 230 g
- vanilkový extrakt (nebo mandlový extrakt) 1 lžička
- smetana ke šlehání 500 ml
- višně (zbavené pecek) 200 g
- sirup (višňový) 5 lžic
- oplatky (oplatkové kornoutky k podávání)
Postup přípravy
- V ohnivzdorné míse nad hrncem s mírně vroucí vodou šlehejte ručním šlehačem 6 až 8 minut vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt, až směs zhoustne a zesvětlá. Pak ji nechte vychladnout.
- Z vychlazené smetany ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní zamíchejte vaječný krém. Nakonec vmíchejte višně, přilijte sirup a směsí ledabyle projeďte vařečkou, aby vznikl efekt mramorování.
- Vlijte do kovové teriny, zakryjte a dejte přes noc mrazit.