Najděte si recept
Na co máte chuť?

Víkendový brunch
Slanina musí být vždy usmažená dokřupava a o vajíčkách se dohadujeme, jakou úpravu zrovna zvolit. Jinak moc rádi i vyrazíme na dobrý brunch někam do kavárny.
Dostala jsem na vyzkoušení nádobí Jamie Oliver, které jsem hned použila na bohatou snídani, a moc jí to na něm slušelo. :) Tímto děkuji. A pokud chcete také takové, informace najdete v tomto článku:
Článek
Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera
Suroviny (4 porce)
- houby portobello 4 ks
- Máslo 2 lžíce
- zelený chřest 500 g
- domácí vejce 4 ks
- Anglická slanina 8 plátků
- ohřáté fazole v tomatě (Heinz) 1 konzerva (400 g)
- cherry rajčátka opečená v troubě 250 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Jahody s octem:
- talíř voňavých jahod
- cukr krystal 1 lžíce
- vinný ocet 1 lžička
- nasekaná čerstvá máta 1 lžička
Koktejl Mimosa:
Postup
- Z hub jsem odstranila nožičky, kloboučky jsem obrátila jako mističky a pokladla kousky másla. Do trouby předehřáté na 180 °C jsem na plech položila kloboučky a pekla asi 7 minut. Pak jsem do nich opatrně vyklepla jedno celé vejce, volila jsem spíše menší. Chce to trochu trpělivosti a popřípadě kloboučky trochu podepřít, jinak se vám stane stejně jako mně, že vám vejce vytečou. Anebo můžete jednoduše houby na másle orestovat a přidat k nim volské oko, to je jistota. :)
- Mezitím jsem si krátce, asi 3 minutky, povařila zelený chřest v osolené vodě, já přidávám do vody i trochu cukru a plátek citronu.
- A samozřejmě výběrovou slaninu jsem na suché pánvi z obou stran orestovala dokřupava.
- Omyté a očištěné jahody jsem nakrájela a zasypala cukrem a mátou. Na závěr jsem je pokapala octem a vše zamíchala. Ocet podtrhne krásnou chuť jahod a máta je příjemně ovoní.
- Nakonec jsem smíchala Prosecco s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a mohlo se začít hodovat...
Víkendový brunch. Foto: Výpečky.com
Milujeme Výpečky!
Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.
Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.