Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové koleno na pivě s medem

4 porce
do 2 hodin
Vepřové koleno na pivě s medem
Vepřové koleno na pivě s medem Autor: Marek Dienstl
Ve své grilovací kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich fantastická vepřová kolena. Šťavnaté maso s neodolatelnou zkaramelizovanou kůrčičkou a výtečnou omáčkou z piva a medu bude ozdobou každé chlapské grilovačky.
Reklama

Mám rád zemi pivem a medem oplývající.

Zdeněk Pohlreich

Při přípravě vepřových kolen postupujte podle videoreceptu:

Reklama

Postup

  1. Vepřová kolena očistíme, vložíme do kastrolu a zalijeme pivem. Přidáme mrkev, petržel, cibuli a pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Osolíme, dolijeme vodou, aby byla kolena ponořená. Přivedem k varu a uvaříme doměkka. Trvá to přibližně 1,5–2 hodiny, podle velikosti kolen.
  2. Jakmile budou kolena měkká, vyndáme je z vývaru, necháme vychladnout a vykostíme je. Vývar  přecedíme do hrnce a zredukujeme tak na jednu třetinu. Do omáčky přidáme nakrájenou chilli papričku a med a promícháme.
  3. Vykoštěná kolena polijeme troškou omáčky a necháme je 20 minut vyudit v udírně. Pokud nemáte udírnu, grilujte je na nepřímém žáru na přikrytém grilu. Během pečení kolena potírejte zredukovanou omáčkou.
Reklama

Vepřové koleno na pivě s medem 2

Vepřové koleno na pivě s medem 3

Vepřové koleno na pivě s medem 4

Vepřové koleno na pivě s medem 5

Vepřové koleno na pivě s medem  Foto: Marek Dienstl

Vepřové koleno na pivě s medem. Foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama