Suroviny
- vepřové koleno 2 ks
- černé pivo 1 litr
- cibule (neloupané a přepůlené) 2 ks
- mrkev (nakrájená na větší kusy) 2 ks
- petržel (nakrájená na větší kusy) 1 ks
- nové koření (celé nové koření) 3 kuličky
- černý pepř (celý) 10 kuliček
- bobkový list 2 ks
- voda 2 litry
- chilli papričky 1 ks
- med 100 g
- sůl
Mám rád zemi pivem a medem oplývající.
Zdeněk Pohlreich
Při přípravě vepřových kolen postupujte podle videoreceptu:
window.primavideos['player71cb3573319563a1e952404630371bfa'] = {"crop":"sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/d\/638820_rozpal-to-sefe-6-obrazek-3_image_620x349.JPG","tid":42690,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","more_url":"http:\/\/www.iprima.cz\/rozpaltosefe","more_img":""}; var embed_here71cb3573319563a1e952404630371bfa = {"dom_id":"embed_here71cb3573319563a1e952404630371bfa","width":600,"height":337,"hd_id":"Prima-1406121058-47778_1500.mp4","hq_id":"Prima-1406121058-47778_1000.mp4","lq_id":"Prima-1406121058-47778_500.mp4","iph_id":"Prima-1406121058-47778.smil","thumbnail":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/d\/638820_rozpal-to-sefe-6-obrazek-3_image_620x349.JPG","toolTipUrl":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/video_thumbnails\/","autoplay":false,"typeStream":"vod","nid":631216,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe! (6) \u2013 vep\u0159ov\u00e9 koleno","zoneGEO":0,"embed":"Prima-1406121058-47778\/0","st_date":"2014-06-12T10:29:00","series":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","seriesId":"42690","videoType":"Vyst\u0159i\u017een\u00e9 z\u00e1b\u011bry","videoTypeId":"33870","chapters":[{"time":0,"title":""}],"section":"tv-prima","midCuePoints":"600,1200,1800,2400,3000,3600,4200,4800,5400,6000,6600,7200","advertisingPreCount":2,"advertisingMidCount":0,"advertisingPostCount":3,"advertisingFullscreen":true,"advertisingVideobanner":true,"advertisingKeywords":"prima;play;rozpal-to-sefe;rozpal-to-sefe-6-veprove-koleno;reality;vareni;play;","zoneBB":"0","duration":"428","adult":0,"tarif":-1,"gemiusNazev":"prima"};
Pro přehrání videa je potřeba povolit javascript ve Vašem prohlížeči.
Postup přípravy
- Vepřová kolena očistíme, vložíme do kastrolu a zalijeme pivem. Přidáme mrkev, petržel, cibuli a pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Osolíme, dolijeme vodou, aby byla kolena ponořená. Přivedem k varu a uvaříme doměkka. Trvá to přibližně 1,5–2 hodiny, podle velikosti kolen.
- Jakmile budou kolena měkká, vyndáme je z vývaru, necháme vychladnout a vykostíme je. Vývar přecedíme do hrnce a zredukujeme tak na jednu třetinu. Do omáčky přidáme nakrájenou chilli papričku a med a promícháme.
- Vykoštěná kolena polijeme troškou omáčky a necháme je 20 minut vyudit v udírně. Pokud nemáte udírnu, grilujte je na nepřímém žáru na přikrytém grilu. Během pečení kolena potírejte zredukovanou omáčkou.