Suroviny
- lilek 2 kg
- cibule (nasekaná) 150 g
- rajčatové pyré (Mutti) 1,5 litru
- strouhaný parmazán 250 g
- mozzarella di bufala 350 g
- bazalka (čerstvá, nasekaná) 1 lžíce
- olivový olej 500 ml
- hladká mouka 300 g
- mořská sůl 1 hrstka
- sůl (dle potřeby)
Další výborné recepty z konzervovaných rajčat a pyré najdete ve speciálu:
Odkaz
Mutti... To nejlepší z rajčat
Rodinná firma přináší s vášní a s láskou čerstvě zpracované, vysoce kvalitní a chuťově vynikající rajčatové výrobky na stoly po celém světě již více než 100 let.
Postup přípravy
- Lilky umyjte a nakrájejte na plátky. Na 2 hodiny vložte do cedníku a osolte mořskou solí (aby se z lilků uvolnila hořká tekutina).
- Lilky osušte papírem, obalte v mouce a osmažte na olivovém oleji.
- V pánvi osmahněte na oleji dozlatova cibulku, přidejte Rajčatové pyré Mutti, bazalku a sůl podle chuti a vařte 5 minut.
- Pečicí plech potřete tenkou vrstvou rajčatové omáčky a pak skládejte vrstvy. Začněme nejprve vrstvou lilků, pokračujte vrstvou omáčky, posypejte mozzarellou nakrájenou na kostičky a parmazánem. Takto na sebe naskládejte čtyři vrstvy.
- Pečte v troubě 30 minut při 180°C, podávejte jako hlavní jídlo.
PRIMA TIP: Rajčatové pyré Mutti dotáhne vegetariánská jídla k dokonalosti
Zvláště u vegetariánských jídel je důležité, aby měly ingredience chuť, protože se neschovají za výraznější maso a jeho marinádu. Proto vybírejte suroviny pečlivě. Spolehnout se můžete na značku Mutti, a to nejen v případě rajčatového pyré. Ať v regálu sáhnete po kterémkoliv výrobku tohoto italského výrobce, dočkáte se vždy intenzivní chuti čerstvých rajčat. Inspirujte se pro jeho použití dalším videoreceptem.
Zapečené těstoviny s italskou klobásou a mandlemi s rajčaty (Pasta al forno)
Výrobky značky Mutti najdete v řetězcích Globus, Tesco, Billa a také na Rohlík.cz
KOMERČNÍ SDĚLENÍ