Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vegetariánský kebab s feta sýrem a rajčátky

4 porce
do 1 hodiny
Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky
Vegetariánský kebab s feta sýrem a rajčátky
Nejen masem živ je člověk... Letní grilování svádí hodit na gril kdejaký kus masa, ale ani vegetariáni nemusí přijít zkrátka. Výborné špízy stvoříte z dobrého chleba, slaného sýra a dvou druhů rajčat. A olizovat se budou i pravověrní masožravci.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta – to jsou asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.
  2. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.
  3. Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3–4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.
  4. Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený dokřupava, sundejte kebaby z grilu
    a ihned podávejte.
Reklama

 

Šéf na grilu II.

Šéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

 

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama