návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Uzená polévka

4 porce
nad 2 hodiny
Uzená polévka
Uzená polévka Autor: Slepičárna blog
Někdo má rád asijské polévky, jiní dávají přednost tradičnějším chutím. Jako třeba uzené s kroupami. :) Ke kterému týmu se přikláníte vy?
Reklama
Reklama

Postup

  1. Připravte si vývar. Do hrnce s vodou dejte koleno a přiveďte k varu.
  2. Nechte vařit 30 minut, poté slijte. Do hrnce dejte novou vodu a vložte tam koleno. Přidejte očištěnou a na menší kusy nakrájenou mrkev, menší můžete nechat celou, rozpůlenou cibuli a koření.
  3. Vařte při nižší teplotě (jen se to táhne) asi 3 hodiny. Vývar přeceďte do hrnce. Z kolena oberte maso, část půjde do polévky a část do nádivky.
  4. Kroupy namočte ideálně den dopředu do vody. Pak je propláchněte a vařte je v osolené vodě doměkka, asi 1 hodinu. Pak je slijte a ještě propláchněte.
  5. V hrnci orestujte na oleji na malé kousky nakrájenou mrkev, pak přidejte nakrájené brambory a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka, asi 15 minut.
  6. Ke konci přidejte uvařené kroupy, obrané maso, hrášek a vařte přibližně 2 minuty. Pak vmíchejte vejce, rozšlehejte ho v polévce a nakonec přidejte nasekané bylinky a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
Reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama