Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tvarohový koláč z bílé čokolády s malinami
Tvarohový dort cheesecake patří mezi favority v dezertech. Ozvláštněte ho tentokrát bílou čokoládou a malinami, které mu dodají nezaměnitelnou chuť.
do 2 hodin
8–10 porcí porcí
Suroviny (8–10 porcí porcí)
korpus:
- tmavé čokoládové sušenky (200g) 12 ks
- neslané máslo 60 g
náplň:
- tabulka bílé čokolády 200 g
- měkký tvaroh 300 g
- kelímek créme fraîche 200 g
- čerstvé maliny 250 g
- nepřilnavá dortová forma (průměr 20 cm)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Korpus: Rozdrťte sušenky (použijte plastový pytlík a váleček na nudle). Drobky smíchejte s rozpuštěným máslem a namačkejte na dno formy. Nechte 15 minut chladit.
- Náplň: Do vodní lázně dejte misku s bílou čokoládou. Nechte ji rozpustit bez míchání. Sundejte misku z ohně a nechte 10 minut chladnout. Do mísy přidejte měkký tvaroh a créme fraîche a vše vyšlehejte do hladké pěny. Do pěny vmíchejte maliny tak, abyste je při tom trochu rozmačkali a dodali pěně mramorovaný růžový efekt.
- Přendejte pěnu lžící na sušenkový korpus, ale povrch neuhlazujte. Nechte chladit alespoň 4 hodiny, nebo přes noc. Potom přendejte koláč na servírovací talíř. Při podávání můžete ještě ozdobit dalšími čerstvými malinami.
Tvarohový koláč z bílé čokolády s malinami. Foto: isifa.com
Vyzkoušejte i naše další sladké recepty z tvarohu: