návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

8–10 porcí
do 1,5 hodiny
Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi
Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi Autor: Pradobroty.cz
Máte chuť upéct něco nového a přesto tradičního? Vyzkoušejte třeba tento tvarohový koláč se skořicí a mandlemi. Je naprosto báječný!
Reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Těsto:

Zdobení:

Reklama

Postup

  1. Troubu zapněte a nastavte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
  2. Nejprve připravte těsto. Z mouky, másla a cukru vypracujte prsty směs připomínající drobenku. Přidejte vejce a vše spojte v těsto, které prsty vtlačte do kulaté pečicí formy o průměru 25 cm (i po okrajích).
  3. Na tvarohový krém smíchejte tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilková semínka/extrakt.
  4. V jiné misce ušlehejte z bílků a pár zrnek soli pevný sníh a poté do něj zašlehejte cukr. Sníh opatrně vmíchejte do tvarohové směsi. Tvarohový krém nalijte na těsto ve formě.
  5. K ozdobení smíchejte hnědý cukr se skořicí a mandlovými lupínky a posypejte jimi dort.
  6. Koláč vložte do trouby a pečte 40–50 minut, až je krém pevný. Dezert nechte vychladnout v troubě a pak přesuňte do lednice.
  7. Řezy podávejte přelité medem nebo javorovým sirupem.
Reklama

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi  Foto: Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také