Suroviny
- konzervovaný tuňák v oleji, kousky 300 g
- pohanka lámanka 150 g
- Vejce 2 ks
- rýžová mouka cca 2–3 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžička
- česnek dle chuti
- cibulka, zelená jarní i s natí
- špetka kurkumy
- lahůdkové droždí 1 lžíce
- sůl, pepř
- kukuřičná strouhanka na obalení
- rýžový olej na smažení
Článek
16 receptů na placky a placičky
Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Postup přípravy
- Uvařte si podle návodu pohanku lámanku.
- Vznikne kaše, kterou nechte trochu vychladnout a postupně do ní přidejte ostatní suroviny, zamíchejte a tvořte malé bochánky.
- Ty pak obalte v kukuřičné mouce a smažte.