Suroviny
- těstoviny (vermicelli) 300 g
- kuřecí prsa 600 g
- sójová omáčka 4 lžíce
- sladká chilli omáčka 60 ml
- olivový olej 1 lžíce
- mrkev 2 ks
- salátová okurka 1 ks
- sůl
Dresink
- zázvor (čerstvý ) 1 ks
- sójová omáčka 1 lžíce
- sladká chilli omáčka 3 lžíce
- limetková šťáva 2 ks
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sójovou omáčku smíchejte se sladkou chilli omáčkou.
- V této směsi nechte marinovat kuřecí prsa vcelku alespoň dvě hodiny. Na dresink oloupejte zázvor, nakrájejte ho na malé kostičky a v misce smíchejte se sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a limetovou šťávou.
- Polovinu dresinku nalijte na vychlazené těstoviny a dobře promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do pánve dejte lžíci oleje a marinované maso na něm zprudka opečte.
- Takto připravená prsa dejte na plech a pečte v troubě přibližně 6 minut. Oloupejte mrkev a nakrájejte na proužky. Okurku přepulte, lžící odstraňte semínka a nakrájejte ji na slabé plátky.
- Maso vyndejte z trouby a nakrájejte na tenké plátky. Do misek rozdělte těstoviny, přidejte zeleninu, maso a vše ještě přelijte zbylým dresinkem.