Suroviny
- kuřecí prso 1 ks
- zelená kari pasta 1 lžíce
- thajská limetka (prodávají sušené) 3–5 lístků
- čerstvý zázvor cca 3 cm
- citrónová tráva 1 ks
- kokosové mléko 150 ml
- rybí omáčka 1 lžíce
- žampióny 5 ks
- hrst klíčků mungo
- zelená paprika 1 ks
- Cuketa 1/2 ks
- čerstvá chilli paprička
- lístky čerstvé thajské bazalky dle chuti
- čerstvě vymačkaná limetková šťáva
- Olej
- Sůl
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a osolte. Na hodně rozpálené pánvi s olejem orestujte a odložte stranou.
- To samé proveďte i se zeleninou, kterou nakrájejte na přibližně stejně velké kousky jako maso. Orestujte nakrájené houby, ke kterým přidejte cuketu a zelenou papriku. Opékejte dle tvrdosti a velikosti – cca 5 minut a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do mírného zhoustnutí.
- Do vzniklé omáčky přidejte na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citronovou trávu (podélně rozpůlenou a trochu naklepanou tupou stranou nože), rybí omáčku a chilli (zázvor a citronová tráva dodávají pouze chuť – po dokončení je vyjměte).
- Po převaření omáčky přidejte předem připravenou zeleninu a maso, přilijte zbytek kokosového mléka a nechte povařit do libovolné hustoty.
- Nakonec přidejte klíčky a dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými chilli papričkami. Po odstavení ze zdroje tepla přisypte posekané lístky bazalky.