reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Texaské chili con carne
Autor: archiv Hamé Texaské chili con carne

Texaské chili con carne

Hodnoceno: 0x
Chili con carne (ano, opravdu se to správně píše s jedním l) je báječný pokrm původem z Texasu, který si podmanil skoro celý svět. Pokud použijete konzervované fazole a rajčata, stačí vám kus čerstvého mletého masa a snadno připravíte hrnec výborného a voňavého jídla i pro větší společnost.
do 2 hodin
6 porcí

reklama

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)

reklama

Postup

  1. Na přepuštěném másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Je dobré použít hrnec, který poté můžete rovnou použít i na dopečení do trouby. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, chilli, kajenský pepř, římský kmín.
  2. Zhruba po minutě přidejte rajčatový protlak a důkladně promíchejte. Nakonec do pánve vhoďte maso, které restujte několik minut. Poté přidejte vodu (příp. vývar), třtinový cukr, sůl, pepř, krájená rajčata a skořici. Přikryjte pokličkou, dejte do trouby a na 160 stupňů duste v troubě 80–90 minut. Zhruba v polovině pečení přidejte do hrnce červené fazole.
  3. Nakonec nezapomeňte vyndat skořici. Podávejte s rýží.

Texaské chili con carne  Foto: Texaské chili con carne; foto: archiv Hamé

reklama

reklama