Suroviny
- přepuštěné máslo 3 lžíce
- větší červená cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- mleté chilli 1 lžička
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- rajčatový protlak Hamé 1 ks
- mlěté hovězí maso 900 g
- voda nebo vývar 300 ml
- třtinový cukr 1 lžíce
- himálajská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- krájená rajčata Hamé 2 plechovky (800 g)
- konzervované červené fazole 2 plechovky (800 g)
- celá skořice 1 svitek
Článek
25 nápadů, co připravit z mletého masa
Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)
Postup přípravy
- Na přepuštěném másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Je dobré použít hrnec, který poté můžete rovnou použít i na dopečení do trouby. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, chilli, kajenský pepř, římský kmín.
- Zhruba po minutě přidejte rajčatový protlak a důkladně promíchejte. Nakonec do pánve vhoďte maso, které restujte několik minut. Poté přidejte vodu (příp. vývar), třtinový cukr, sůl, pepř, krájená rajčata a skořici. Přikryjte pokličkou, dejte do trouby a na 160 stupňů duste v troubě 80–90 minut. Zhruba v polovině pečení přidejte do hrnce červené fazole.
- Nakonec nezapomeňte vyndat skořici. Podávejte s rýží.