návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Těstoviny se špenátem a ricottou
Spouštím video za 5s.
Můžete použít i špenát mražený. Pokud ho použijete, vsypte mražené listy do vroucí vody a jakmile povolí, sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu a listy překrojte, ale jen na větší kusy. Dále pokračujte stejně podle receptu.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Postup

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě takzvaně na skus, orientačně se řiďte návodem na obalu, ale průběžně je ochutnávejte, aby byly přesně akorát.
  2. Mandle nasekejte, lehce orestujte nasucho na pánvi a odložte stranou.
  3. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkněte naplocho nožem.
  4. V hluboké větší pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek a opékejte ho na mírnějším ohni. Jakmile se začne zabarvovat, vyhoďte ho a do pánve přidejte špenát. Promíchejte a jakmile špenát zavadne, trvá to asi půl minuty až minutu, zakápněte ho citronovou šťávou a osolte a opepřete a odstavte z ohně. Vmíchejte ricottu, polovinu bazalky, nasekané a je-li třeba, přilijte trochu vody z těstovin a zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Těstoviny slijte, promíchejte s obsahem pánve a vmíchejte zbylé bazalkové lístky.
  5. Podávejte s opraženými mandlemi a strouhaným sýrem a zbylými bazalkovými lístky.

Těstoviny se špenátem a ricottou  Foto:

Těstoviny se špenátem a ricottou, foto: Karolína, domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu