reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstoviny s hlívou a dýní
Autor: Slepičárna blog Těstoviny s hlívou a dýní

Těstoviny s hlívou a dýní

Hodnoceno: 2x
Recepty na těstoviny nemusí být nijak složité, především u těch je síla v jednoduchosti. Proto vás dostanou do kolen tyto podzimní s dýní a hlívou ústřičnou, která je zdraví prospěšná. ;)
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Do většího hrnce nalijte vodu na těstoviny a přiveďte ji k varu.
  2. Dýni rozkrojte, zbavte semínek a i se slupkou nakrájejte na malé kostičky. 
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte dýni doměkka, stačí 5 minut. Poté přidejte na menší kousky pokrájenou hlívu a krátce orestujte.
  4. Vmíchejte lístky šalvěje a opepřete. Podle potřeby podlijte troškou vody z těstovin.
  5. Jakmile začne bublat voda v hrnci, přidejte trošku olivového oleje a mořskou sůl. Čerstvé těstoviny vařte dle návodu. 
  6. Uvařené těstoviny přendejte na pánev k orestované dýni a houbám, dochuťte solí s olivami, promíchejte a navrch nastrouhejte parmazán nebo pecorino.
  7. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem a podávejte. 

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!