Suroviny
- olivový olej
- dýně 1 malý ks
- hlíva ústřičná 1 hrst
- šalvěj (lístky )
- parmazán (nebo pecorino) 20 g
- těstoviny (čerstvé ) 500 g
- mořská sůl (na těstoviny) špetka
- sůl (sůl „olivas negras“ (sůl s olivami)) 1 lžička
- čerstvě namletý pepř (barevný pepř)
Postup přípravy
- Do většího hrnce nalijte vodu na těstoviny a přiveďte ji k varu.
- Dýni rozkrojte, zbavte semínek a i se slupkou nakrájejte na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte dýni doměkka, stačí 5 minut. Poté přidejte na menší kousky pokrájenou hlívu a krátce orestujte.
- Vmíchejte lístky šalvěje a opepřete. Podle potřeby podlijte troškou vody z těstovin.
- Jakmile začne bublat voda v hrnci, přidejte trošku olivového oleje a mořskou sůl. Čerstvé těstoviny vařte dle návodu.
- Uvařené těstoviny přendejte na pánev k orestované dýni a houbám, dochuťte solí s olivami, promíchejte a navrch nastrouhejte parmazán nebo pecorino.
- Můžete ještě zakápnout olivovým olejem a podávejte.