návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Teplý salát z červené řepy a dýně

4–6 porce
do 1 hodiny
Teplý salát z červené řepy a dýně
Teplý salát z červené řepy a dýně Autor: profimedia.cz
Teplé saláty jsou skvělé jako příloha nebo lehké jídlo. Pečená zelenina v kombinaci se zeleným salátem a výraznou zálivkou je prostě skvělá!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Řepy oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Dýni Hokkaido očistěte od semínek a neoloupanou ji nakrájejte na větší kostky. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší klínky. Na plech vyložený pečicím papírem nasypte řepu a dýni, zakapejte olivovým olejem a lehce osolte. Pečte v troubě na 180 ˚C asi 45 minut, až bude zelenina měkká. Na posledních 20 minut přidejte na plech i cibulové klínky. Nechte lehce vychladnout.
  2. V malé misce vyšlehejte dohromady citronovou šťávu, olivový olej a hořčici. Ochuťte mořskou solí a čerstvě namletým černým pepřem.
  3. Do velké mísy dejte špenátové lístky a nasekanou petrželku, ale té si nechte asi 2 lžíce na ozdobení. Polovinou zálivky přelijte špenátovou směs a lehce promíchejte. Rozdělte na 4 servírovací talíře, nebo nechte v míse, pokud chcete, vsypte ještě teplou pečenou zeleninu, potom posypte ovčím sýrem a opraženými ořechy. Ozdobte zbývající petrželkou, polijte zbytkem zálivky a hned podávejte.
Reklama

Teplý salát z červené řepy a dýně Foto:

Teplý salát z červené řepy a dýně, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama