Najděte si recept
Na co máte chuť?

Telecí plátky saltimbocca
Článek
16 božských receptů s telecím masem
Suroviny (2 porce)
- telecí svíčková nebo kýta 300 g
- parmská šunka, na plátky 60 g
- Šalvěj 6 lístků
- Máslo 2 lžíce
- suché bílé vino 50 ml
- mražený hrášek 300 g
- Sůl
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte.
- Každý kousek lehce osolte, položte na něj plátek parmské šunky a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.
- Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.
- Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.
- Jako přílohu připravte hrášek s parmskou šunkou. Hrášek nechte asi minutu blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat.
- Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky parmské šunky nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.