návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Telecí plátky saltimbocca

2 porce
do 30 minut
Telecí plátky saltimbocca
Telecí plátky saltimbocca Autor: Kitchen Story
Důležitou ingrediencí v tomto dnešním receptu je kvalitní, ale především telecí maso, které nelze ničím nahradit. Je to právě chuť mladého telecího masa, která je pro tento recept specifická.
Reklama

Článek

Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem  Foto:

16 božských receptů s telecím masem

Patří telecí maso mezi vaši oblíbenou volbu? Pak si v našem výběru rozhodně najdete to své: uvařit si můžete kotletky, ragú, líčka nebo kolínko! :)
Reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte.
  2. Každý kousek lehce osolte, položte na něj plátek parmské šunky a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.
  3. Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.
  4. Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.
  5. Jako přílohu připravte hrášek s parmskou šunkou. Hrášek nechte asi minutu blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat.
  6. Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky parmské šunky nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.
Reklama

KITCHEN STORY

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Kitchen Story II. Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama