Suroviny
- telecí kýta (nebo svíčková ) 300 g
- parmská šunka (na plátky) 60 g
- šalvěj 6 lístků
- máslo 2 lžíce
- bílé víno (suché ) 50 ml
- mražený hrášek 300 g
- sůl
Článek
16 božských receptů s telecím masem
Patří telecí maso mezi vaši oblíbenou volbu? Pak si v našem výběru rozhodně najdete to své: uvařit si můžete kotletky, ragú, líčka nebo kolínko! :)
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte.
- Každý kousek lehce osolte, položte na něj plátek parmské šunky a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.
- Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.
- Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.
- Jako přílohu připravte hrášek s parmskou šunkou. Hrášek nechte asi minutu blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat.
- Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky parmské šunky nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.