návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Telecí pečeně s jarní zeleninou

6 porcí
do 2 hodin
Telecí pečeně s jarní zeleninou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Telecí pečeně s jarní zeleninou
Tak tohle je okouzlující recept z hlubin francouzské venkovské kuchyně, prostý, a přitom svým způsobem vybraný. Ideální pečínka na slavnostní stůl, a nejen o Velikonocích...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cibulky povařte půl minuty ve vroucí vodě, sceďte je, odkrojte spodní a vrchní část a stáhněte slupku (je to snazší, než je loupat klasicky).
  2. Ve velkém pekáči promíchejte cibulky s bramborami, tuřínem, mrkví, česnekem a olivovým olejem. Zeleninu osolte, opepřete a rozhrňte do stejnoměrné vrstvy.
  3. Maso osolte, opepřete a potřete rozmarýnem a tymiánem. Položte ho na zeleninu a pečte asi 1 hodinu 45 minut, až bude křehké. Přesuňte ho na prkýnko a přikryjte alobalem.
  4. Zeleninu přesuňte do mísy a udržujte v teple. Výpek z pekáče slijte a nechte stranou. Pekáč postavte na sporák na středně vysoký plamen, vlijte do něj vývar a uveďte do varu. Povařte 2 minuty a odškrabujte přitom přípečky. Šťávu přes síto přeceďte do kastrolu a svařte, až zhoustne, trvá to asi 7 minut. Stáhněte z ohně a asi po 2 minutách zašlehejte po lžících máslo. Omáčku osolte, opepřete a dochuťte octem.
  5. Nakrájené maso a zeleninu podávejte s omáčkou, zakápnuté trochou uchovaného vypečeného tuku.
Reklama

Telecí pečeně s jarní zeleninou  Foto: Telecí pečeně s jarní zeleninou, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další nevšední recepty na mladá jarní masa najdete v novém čísle časopisu prima FRESH, které je právě v prodeji:

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama